Турція може стати посредником у евакуації із миколаївських портів

Коментарi:

Україна звернулася до Турції з пропозицією стати посредником для виведення з українських портів не лише шести заблокованих від початку війни турецьких суден, а й 38 суден інших іноземних судновласників і отримала принципову згоду.

Про це повідомив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Юрій Васьков, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

"Президент Турції Реджеп Таїп Ердоган говорив про можливість виходу заблокованих турецьких суден із Миколаєва. Ідеться виключно про судна, які були заблоковані в портах до 24 лютого 2022 року. зі свого боку, запропонували, щоб Турція була посредником для розблокування та виходу інших суден.Турція на це принципово погодилася", – сказав Васьков.

Водночас він поки що не зміг назвати можливу дату виведення суден із українських портів.

Поки що дата невідома, це безпековий питання, і над ним працюють відповідні структури”, – зазначив заступник міністра інфраструктури.

Раніше президент Турції Реджеп Таїп Ердоган разом із заявою про продовження функціонування Чорноморської зернової ініціативи ще протягом двох місяців повідомив про досягнуту домовленість щодо виведення турецьких суден із портів Миколаїв та «Ольвія».