Окупанти перетворили острів Джарилгач на Херсонщині у військовий полігон, – вечірнє зведення Генштабу ЗСУ

Коментарi:

Інформація на вечір 19 травня.

Триває 450 доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації.

Противник завдав 6 ракетних та 51 авіаційного удару, здійснив 30 обстрілів з РСЗВ.

Він надалі зосереджує основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Там відбулося 70 бойових зіткнень. Найзапекліші бої – за Бахмут та Мар’їнку.

На Херсонському напрямку противник продовжує вести оборонні дії. Завдав авіаційного удару по Кізомису. Обстріляв Золоту Балку, Берислав, Степанівку та Херсон.

Російські війська з’єднали острів Джарилгач з окупованою материковою частиною Херсонської області в районі Лазурного, засипавши переправу до острова піском. Це зроблено з метою більш інтенсивного використання природоохоронної території національного парку для військових потреб. Зокрема, окупанти облаштували на острові військовий полігон.

Ворог зазнає великих втрат. Внаслідок чого обладнувати навчальні заклади під медичні установи. У захопленій Голубівці Луганської області, місцеву школу окупанти облаштовують під військовий шпиталь. На лікування туди доправлено 50 поранених.

Авіація Сил оборони за добу завдала 12 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки, а також 4 – по ЗРК.

Наші воїни знищили три крилатих ракети “Калібр”, 16 іранських ударних БпЛА “Shahed” та два розвідувальних БпЛА.

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили пункт управління, шість районів зосередження озброєння та військової техніки, два артилерійських підрозділи на вогневих позиціях та шість станцій радіоелектронної боротьби противника.