У Криму підірвали залізницю

Коментарi:

У Криму стався підрив залізниці, внаслідок якого перервалося сполучення між Севастополем та Сімферополем.

Як пише Shot, шляхи вивели з ладу в районі села Чистеньке за 9 км від Сімферополя. Вибух пролунав о 7:45 ранку, коли залізницею йшов вантажний потяг.

За даними Baza, вісім вагонів із зерном зійшли зі шляхів, а п'ять із них перекинулися. Близько 50 м залізничного полотна було пошкоджено. На місці вибуху виявлено вирву діаметром близько 15 м і глибиною близько двох, уточнює Mash. Постраждалих немає.

У Кримській залізниці заявили, що вибух стався через «втручання сторонніх осіб у роботу залізничного транспорту». На місце НП відправлено відновлювальні поїзди.

До цього залізницю у Криму підривали у лютому цього року. Тоді вибух стався за 12 км від станції Сімферополь, неподалік села Поштове. Пошкоджена ділянка полотна була відремонтована протягом дня. При цьому радник голови Криму з питань інформаційної політики Олег Крючков спростовував факт підриву.

Восени 2022 року на Кримському мосту вибухнула вантажівка. Вибухом було пошкоджено автомобільне та залізничне полотна мосту. Рух поїздів припинявся на день.

У серпні 2022 року в Джанкойському районі Криму через вибух на складі боєприпасів було пошкоджено залізницю. Після цього пасажирські потяги, що прямували з материка, зупиняли на станції Владиславівка, де пасажирів пересаджували на автобуси.