Екс-командир «Вагнера», який втік до Норвегії, вирішив повернутися до Росії

Коментарi:

Андрій Медведєв звернувся до російського посольства до Осло.

26-річний колишній командир російської ПВК «Вагнера» Андрій Медведєв, який попросив притулку в Норвегії, заявив, що хоче повернутися до Росії, навіть якщо це може становити ризик для його життя, повідомляє Reuters.

Медведєв сказав, що почував себе «якимось хлопчиком у великій грі», частиною якої він більше не хоче бути.

«Нещодавно я вирішив, що готовий повернутися до Російської Федерації. Я звернувся до російського посольства в Осло за допомогою, щоби мені допомогли повернутися», — сказав екс-вагнерівець. Він додав, що ухвалив це рішення самостійно.

"Я сподівався, що зможу знайти тут (у Норвегії. – Прим. ред.) мир і спокій, що зможу залишити всю політику, війну, армію позаду, але якось не вийшло", – сказав Медведєв.

За його словами, 18 травня він подасть документи, необхідні для повернення до Росії.

«Побачимо, що буде у Росії. Якщо мене вб'ють – добре. Не вб'ють — дякую. Якщо житиму — ще більше спасибі», — додав він.

Нагадаємо, раніше Медведєв, який назвав себе командиром 1-го відділення 4-го взводу 7-го штурмового загону ПВК «Вагнера», втік до Норвегії та запросив політичний притулок у країні. В інтерв'ю ЗМІ він розповідав про страти «відмовників», скоєних у ПВК.

За даними правозахисників, екс-вагнерівець нелегально перетнув російсько-норвезький кордон у Мурманській області «під гавкіт сторожових псів та постріли в спину від співробітників прикордонної служби ФСБ» 12 січня.

Нещодавно Медведєва судили через інцидент із бійкою біля бару в норвезькій столиці, серед пунктів звинувачення було насильство щодо поліцейських. За цим пунктом суд його виправдав. За рештою звинувачень йому призначили 14 діб позбавлення волі умовно.