На Миколаївщині вчора підірвалися на невідомому боєприпасі двоє селян

Коментарi:

На Миколаївщині зберігається високий рівень потенційної мінної небезпеки

Під час посівної аграрії намагаються по максимуму обробити землі та засіяти їх. Однак, стаються надзвичайні події. Вчора 16 травня, чоловік 1968 року народження наїхав трактором на боєприпас і він вибухнув. На щастя механізатор не постраждав. Трактор зазнав незначних ушкоджень. Тож усім, хто займається обробкою полів слід пам'ятати, що значна кількість земель сільськогосподарського призначення деокупованих Баштанському та частині Миколаївського району, є потенційно небезпечними.

Забрудненими залишаються і лісові масиви, території садових, сільськогосподарських кооперативів. Боєприпаси, зокрема касетні елементи від РСЗВ і міни-пастки можуть знаходитись усюди. Так, вчора у селі Українка Галицинівської територіальної громади чоловік 1984 року народження випадково наступив на вибухонебезпечний предмет. Він здетонував. Селянин, а також його товариш 1992 року народження, який знаходився поряд, отримали мінно-вибухові травми. Обох госпіталізовано до медичних закладів.

Тож, Головне управління ДСНС України у Миколаївській області звертається до усіх громадян. Будьте обережними, завжди пильно дивіться під ноги.