Генштаб ЗСУ уточнив у ранковому зведенні, чим вночі окупанти вдарили по Миколаєву

Коментарi:

Інформація станом на ранок 17 травня.

Вже йде 448 доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації.

За уточненою інформацією минулої доби противник завдав 31 ракетного удару. Зокрема, двома ракетами із С-300 по цивільній інфраструктурі Костянтинівки Донецької області та двома ракетами “Калібр” – по цивільній інфраструктурі Миколаєва.

Окупанти завдали 57 авіаційних ударів та здійснили 96 обстрілів з РСЗВ. Для ракетних ударів ворог використав 6 аеробалістичних ракет “Кинджал”, 13 крилатих ракет “Калібр” (дві ракети підірвались у повітрі) та 10 ракет наземного базування (С-400, “Іскандер-М”), 25 із них було знищено.

Триває переміщення підрозділів російських військ, які проходили підготовку на полігонах Білорусі, у райони бойових дій.

На Херсонському напрямку противник обороняється. Завдав авіаційних ударів по Бериславу і Кізомис. Обстріляно також Токарівку, Молодіжне та Херсон.

Противник і надалі продовжує цинічно використовувати дошкільні заклади в захоплених населених пунктах у своїх цілях. В дитячому садочу селища Юр’ївка Запорізької області, окупанти використовують для розміщення особового складу. Водночас, на території дитячого садочка проживають цивільні особи, яких було вивезено з наближених до лінії бойового зіткнення населених пунктів.

Наслыдки атки. Фото соцмереж

Авіація Сил оборони за минулу добу завдала 14 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки, а також 4 – по ЗРК. Протягом минулої доби нашими захисниками знищено 10 ударних та 6 розвідувальних БпЛА.

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили 6 районів зосередження живої сили, три станції радіоелектронної боротьби, чотири склади боєприпасів противника та пункт пально-мастильних матеріалів.