У справі екс-голови Верховного суду Князєва фігурує ще один відомий миколаївець

Коментарi:

У вівторок, 16 травня, екс-голові Верховного суду Всеволоду Князєву та його спільнику-адвокату повідомили про підозру.

Керівник САП особисто повідомив про підозру екс-главі Верховного суду та адвоката, викритого на отримання 2,7 млн доларів неправомірної вигоди.

За даними джерел РБК-Україна у правоохоронних органах адвокатом є Олег Горецький. Адвокат виступив посередником у передачі незаконної винагороди керівництву Верховного суду для подальшого ухвалення судового рішення на користь бізнесмена.

Дії осіб кваліфіковані за ч. 4 ст. 368 КК України (Прийняття пропозиції, обіцянки чи отримання неправомірної вигоди посадовцем – ред.). Князєву та адвокату може загрожувати позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років.

Крім того, наголошується, що учасники схеми намагалися вплинути на обрання членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів. Голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Олександр Клименко додав, що слідчі дії ще продовжуються. Також на брифінгу показали записи переговорів фігурантів, серед яких «довірена особа».

Що відомо про довірену особу

Джерела у правоохоронних органах, на опублікованих записах фігурує Кирило Горбуров. Як і Князєв він теж уродженець Миколаєва, після здобуття вищої освіти працював юрисконсультом, з листопада 2003 по березень 2004 був державним нотаріусом, потім пішов у приватну практику.

2015 року був обраний депутатом Миколаївської міської ради, з 2018 року – керував місцевою партійною організацією "Солідарність". Його батько Євген Горбуров є депутатом Миколаївської обласної ради, обирався від партії ОПЗЖ, зараз позафракційний.

З 2022 Кирило Горбуров працює нотаріусом Київського міського нотаріального округу.