Україна видала Молдові злочинця, затриманого у Вознесенську

Коментарi:

Екстрадовано громадянина Молдови, який перебував у міжнародному розшуку

До Миколаївської обласної прокуратури з Офісу Генерального прокурора надійшли запити Генеральної прокуратури Республіки Молдова щодо надання громадянина цієї держави.

Згідно з матеріалами запитів, зазначений громадянин розшукується компетентними органами Республіки Молдова з 2016 року за скоєння особливо тяжких злочинів, передбачених ч.5 ст. 190 КК Республіки Молдова – шахрайство, скоєне особливо великих розмірах.

24 квітня 2023 року слідчим СУ ГУНП у Миколаївській області за оперативної підтримки співробітників управління карного розшуку та за процесуального керівництва Вознесенської окружної прокуратури, громадянина республіки Молдова затримано у Вознесенську.

За клопотанням керівника Вознесенської окружної прокуратури слідчим суддею громадянину Молдови обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою (екстрадиційний арешт) до його фактичної передачі компетентним органам Республіки Молдова.

Надалі зазначеного громадянина видано компетентним органам Республіки Молдова для притягнення до кримінальної відповідальності.