Оголошено підозру у держзраді командиру, через яке 277 миколаївських морпіхів потрапили в полон

Коментарi:

Держбюро розслідувань повідомило про підозру в держзраді одного з командирів 501-го батальйону морпіхів, через яке, за версією слідства, 277 військових цієї бригади під час оборони Маріуполя у квітні минулого року опинилися в полоні.

Про це повідомляє прес-служба ДБР.

У квітні 2022 року російські ЗМІ поширили інформацію, що морпіхи 501 батальйону добровільно здалися в полон в оточеному місті.

"Слідство встановило, що насправді начальник речової служби тилу 501-го ОБМП змінив присязі і перейшов на бік ворога. Він вступив у змову з росіянами і фактично умовив командира здатися", – йдеться у повідомленні.

У ГБР повідомили, що 277 військовослужбовцям батальйону було віддано наказ на передислокацію, а насправді їх переправили до "ДНР".

"Військових ввели в оману, тому вони не усвідомлювали та не могли усвідомлювати протиправного характеру наказу чи розпорядження про здачу в полон", – повідомили у ГБР.

Тому справа про дезертирство проти бійців батальйону була закрита.

501-й окре́мий батальйо́н морсько́ї піхо́ти (501 ОБМП, в/ч А1965 (А0669)) — військове з'єднання морської піхоти України, перебуває у складі миколаївської 36-ї окремої бригади морської піхоти ВМС ЗСУ.