На Миколаївщині нагородили гвардійську вівчарку-красуню Емму та її наставника-кінолога

Коментарi:

Собака з ідеальною пам'яттю шукає диверсантів

Медаль «За віддану службу» здобула красуня Емма. Днями службовій вівчарці та її наставникові – кінологу 19-го Миколаївського полку охорони громадського порядку НГУ Південного оперативно-територіального об'єднання Національної гвардії України урочисто вручили заслужені нагороди. Максиму – подяка Командувача Національної гвардії України за високі досягнення у службовій діяльності, ініціативу та наполегливість, а Еммі – медаль «За віддану службу».

Основні завдання Емми – перевірка громадян на блокпостах та пошук диверсантів. Собака має дуже гарну, майже ідеальну пам'ять, а також вміє знаходити вибухонебезпечні предмети і людей.

«Вона, звичайно, у нас серйозна, відповідальна, але водночас дуже грайлива, любить увагу і теплі почухування за вушком, навіть, на нагородженні трохи зніяковіла, від такої уваги», – розповідає кінолог Максим.

За час повномасштабного вторгнення кінологічна служба робить величезний внесок, завдяки навченості службових собак, гвардійці знаходять небезпечні вибухові боєприпаси, допомагають виявляти диверсантів та заборонені речовини.