У Криму фсб і поліція шастають залізничними вокзалами, – вечірнє зведення Генштабу ЗСУ

Коментарi:

Інформація на шосту вечора 15 травня.

Триває 446 доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації.

Протягом доби противник завдав двох ударів по Костянтинівці Донецької області, застосувавши ЗРК С-300. Наніс 38 авіаційних ударів та здійснив 25 обстрілів РСЗВ.

Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках – відбулось 37 бойових зіткнень. В епіцентрі бойових дій і надалі залишаються Бахмут та Мар’їнка.

На Херсонському напрямку противник продовжує вести оборонні дії. Завдав авіаціаудару по Станіславу, обстріляв Херсон.

На захопленій території Запорізької області, особам, які погодились співпрацювати з окупантами, запропоновано зафіксувати у письмовому вигляді відмову від громадянства України та прийняти російське. Тим, хто відмовляється, погрожують звільненням із робочих місць з подальшим переслідуванням.

Для посилення контролю за населенням у Криму МВС та ФСБ рф проводять рейди по залізничних станціях та автовокзалах. У першу чергу перевірці підлягають кримські татари.

Авіація Сил оборони за добу завдала 7 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки противника, а також 7 – по зенітно-ракетних комплексах противника.

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили пункт управління, два райони зосередження живої сили, три артилерійських підрозділи на вогневій позиції, дві станції радіоелектронної боротьби, а також склад боєприпасів.