Російські телеканали приховали від глядачів падіння літаків та гелікоптерів у Брянській області

Коментарi:

Падіння двох військових літаків і двох вертольотів у Брянській області в суботу, яке стало найбільшою втратою російської авіатехніки за один день з початку війни, потрапило під військову цензуру до ЗМІ, що контролюються державою.

Федеральні російські телеканали проігнорували інцидент біля кордону з Україною, внаслідок якого загинули усі екіпажі. Сюжет про падіння авіатехніки не потрапив до жодного з 19 випусків новин, показаних за останні дві доби Першим каналом, «Росією-1» та НТВ, зазначає «Верстка».

На Першому каналі вийшли сім новинних програм та підсумковий «Недільний час», на «Росії 1» — шість випусків новин та підсумкові «Вісті тижня», а на НТВ — шість регулярних новинних програм та дві підсумкові («Центральне телебачення» та «Підсумки тижня» »).

Усі вони розповідали телеглядачам про вибори в Туреччині, удари України по Луганську. Гендиректор МІА «Росія Сьогодні», включений до списків санкцій США та Євросоюзу Дмитро Кисельов у «Вістях тижня» розмірковував про те, як впала українська економіка після російських ракетних та бомбових ударів. Інші телеканали заповнювали недільний ефір новинами про фестиваль морського гребінця в Примор'ї та погодні аномалії в Азії.

Російське Міноборони також ніяк не прокоментувало інцидент, внаслідок якого було втрачено два вертольоти Мі-8, винищувач-бомбардувальник Су-34 та винищувач Су-35.