На трасі Е-95 водій перевантаженої фури проїхав під WIM-системою, приклеївши чужі номери

Коментарi:

Водій намагався обійти систему зважування, але зустрів інспекторів Укртрансбезпеки. Тепер перевізник сплатить у загальній сумі 68 тисяч гривень штрафу.

Водій фури, що прямувала трасою Е-95, біля мосту через Хаджибейський лиман спробував обійти систему автоматичної фіксації.

Проїжджаючи WIM-рамку, він наклеїв чужий державний номерний знак на свій тягач RENAULT. Втім, менше ніж за кілометр порушника зупинили інспектори Укртрансбезпеки, які проводили спільний рейд із патрульною поліцією.

Водій зізнався, що закрив свій номерний знак навмисне, знаючи про навантаження автомобіля. Інспектори Укртрансбезпеки склали на водія матеріали за ухилення від проходження габаритно-вагового контролю (порушення згідно зі ст. 132-1 КУпАП), за що передбачено відповідальність у розмірі 51 000 грн.

Також поліція винесла ухвалу за ч.1 ст.121-3 КУпАП за порушення вимог законодавства про використання номерних знаків транспортного засобу.

Водночас контроль показав: фактична загальна маса ТЗ становила 46,88 тонн за допустимих для такого типу авто 42 тонни, що перевищує норму на 11,6%. За це перевізник має сплатити штраф за правопорушення у розмірі 17 000 грн.