На півдні окупанти вже беруть хабарі у прихвостнів, – ранкове зведення Генштабу

Коментарi:

Інформація на ранок 15 травня.

Розпочалася 446 доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації.

Напередодні противник завдав 11 ракетних ударів, зокрема, по Харківу а також 41 авіаційного удару, здійснив 74 обстріли з РСЗВ.

Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках – відбулось 46 бойових зіткнень. В епіцентрі бойових дій залишаються Бахмут та Мар’їнка.

На Херсонському напрямку противник веде оборонні дії. Завдав авіаційних ударів в районах Кізомиса та Станіслава. Обстріляв Золоту Балку, Веселе, Львове, Антонівка, Дніпровське та Херсон.

Противник намагається поповнювати втрати в живій силі за рахунок примусової мобілізації на тимчасово захоплених територіях України. В населених пунктах Херсонської області відзначаються факти насильницького затримання чоловіків, які раніше відмовились від українського громадянства на користь російського. Від прихвостнів вимагають за хабар за відстрочку від мобілізації. Осіб, які відмовляються, або не мають грошей, направляють до польових таборів для проходження прискореного курсу загальновійськової підготовки. Після цього вказані особи потрапляють до населених пунктів, що межують з лінією бойового зіткнення.

Авіація Сил оборони завдала 17 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки, збито два БпЛА типу “Орлан-10” та “Supercam”.

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили пункт управління, шість районів зосередження живої сили, чотири артилерійських підрозділи на вогневих позиціях, засіб протиповітряної оборони.