Екологи підрахували збитки навколишньому середовищу після ракетного удару по будівлі Миколаївської облдержадміністрації

Коментарi:

Екологи підрахували збитки від попадання російської ракети до будівлі Миколаївської облдержадміністрації у березні 2022 року. Нагадаємо, обрушувалася центральна частина будівлі.

Так, державні інспектори з охорони довкілля Південно-Західного округу обстежили територію. Внаслідок цього встановили факт засмічення земельної ділянки залишками ракети, будівельними відходами.

Читайте також Мартиролог жертв ракетного обстрілу будівлі Миколаївської облдержадміністрації російськими окупантами

На підставі "Методики визначення розміру шкоди, заподіяної землі, ґрунтам внаслідок надзвичайних ситуацій та/або збройної агресії та бойових дій під час дії військового стану", затвердженого наказом Міністерства захисту навколишнього середовища та природних ресурсів України від 04.04.2022 р. № 16, збитки розрахували. У сумі це 328,7 мільйонів гривень.

"Надалі інформація буде направлена на адресу Оперативного штабу при Державній екологічній інспекції України для фіксації, складання інформації та формування єдиного реєстру збитків", – повідомили в інспекції.

Нагадаємо, вранці 29 березня 2022 року Миколаїв зазнав ракетної атаки російських фашистів – в результаті було зруйновано адміністративну будівлю облдержадміністрації на вулиці Адміральській. Під руїнами будівлі адмінбудівлі на вулиці Адміральській знайдено тіла 36 людей, 34 – постраждали.