Екіпаж бандеромобіля з миколаївської 36-ї бригади ліквідував російського командира попаданням гранати в голову

Коментарi:

У 36-й бригаді показали, як працює баги гранатометного розрахунку

Екіпаж пересувного гранатометного розрахунку батальйону морської піхоти миколаївської 36-ї окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського має величезний досвід у складі мобільних вогневих груп.

Під час активних боїв на Донеччині воїни неодноразово влаштовували пастки ворогові, ліквідувавши ворожу піхоту, яка штурмувала їхні позиції.

«Діємо зазвичай у нічний час, коли можна непомітно наблизитися до ворога, тому й дали таке ім'я машині, – зазначає командир розрахунку. — За допомогою дрона з тепловізором знаходимо місця скупчення живої сили окупанта і швидко перетворюємо їх на «добрих росіян».

«На Базі ми встановили американський 40 мм автоматичний станковий гранатомет МК – 19. Ефективна дальність його вогню 1500 метрів. Він виявився дуже зручним засобом боротьби з ворожою піхотою. Важить гранатомет досить багато, разом із верстатом понад 55 кг, тому встановили його на легку колісну машину. Це дозволяє дуже швидко пересуватися та легко маневрувати під час бою. З останніх результатів нашої роботи з радіоперехоплень стало відомо, що ми ліквідували командира групи супротивника гранатою в голову», – розповіли воїни екіпажу «Ночі».

До складу екіпажу входить три особи: водій та два номери обслуговуючого персоналу. Водій Баги, старший матрос Володимир, майстер екстремального водіння. «Щоб із мисливців не перетворитися на жертву, треба діяти дуже швидко, – розповідає водій. — Спершу треба приховано підійти на межу ведення вогню. Зазвичай рухаємось без світла, після виконання завдання намагаємося максимально далеко від'їхати від вогневої позиції. Інакше прилетить щось у відповідь».

Морські піхотинці, не гаючи часу, готують машину та гранатомет до виїзду. Номери обслуги, сержант Андрій та матрос Олександр, споряджають боєкомплект, перевіряють зброю, звіряють маршрут руху та шляхи догляду.