Лукашенко ледве ноги забрав із Москви, і з 9 травня його не бачили

Коментарi:

Самопроголошений президент Білорусі сказав, що вмиратиме дома

Олександру Лукашенку, який 9 травня на параді в Москві почував себе дуже погано, пропонували залишитись у Центральній клінічній лікарні. Але самопроголошений президент Білорусі від госпіталізації відмовився, заявивши, що «вмирати треба вдома».

Політолог Олександр Фрідман навів історичну паралель:

«Лукашенко повернувся до Мінська і це «мудрий» крок із його боку: для президента Анголи Агостіньо Нето лікування в ЦКЛ 1979 року закінчилося мавзолеєм у Луанді».

«Лукашенко буквально ледве ноги забрав з Москви», — зазначає видання.

Але вже перед поїздкою до Москви під час вручення державних нагород він виглядав дуже погано – сиплий голос, задишка.

Але 9 травня він на вимогу путіна поперся до Москви. Під час параду з ним стався казус. Диктатор повів своїх гостей глава країн СНД покладати квіти до могили Невідомого солдата за рогом Кремля. Але Лукашенко не зміг дійти пішки. Він попросив дати йому електромобіль. Це було помітно на кадрах трансляції.

Після закінчення офіційних заходів Лукашенко відмовився від обіду та відлетів до Мінська. В аеропорт його супроводжувала карета «швидкої допомоги».

У Мінську Лукашенко ще встиг відвідати церемонію покладання квітів. Але не зміг вимовити урочисту промову. Натомість це вперше зробив міністр оборони Хрєнін. Таке сталося вперше за 30 років правління білоруського диктатора

З того часу Лукашенка ніхто не бачив.