На Одещині через ракетний удар згорів склад з гуманітарною допомогою Червоного Хреста

Коментарi:

В Українському товаристві Червоного Хреста повідомили, що вони є орендаторами складського приміщення, яке сьогодні вночі зруйнували ракетою російські окупанти на Одещині.

На складі зберігалася гуманітарна допомога для області, її повністю знищено, повідомили у Червоному Хресті.

Згідно з повідомленням, на момент ракетного удару представників товариства на місці не було.

"Надання гуманітарної допомоги та діяльність деяких проєктів Одеської обласної організації Червоного Хреста України призупинено", – йдеться у повідомленні.

Сьогодні зранку російські пропагандисти поширили інформацію, що окупанти на Одещині нібито знищили склади ЗСУ з боєприпасами.

СБУ розпочала досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, повідомила пресслужба Офісу генпрокурора.

За даними слідства, у ніч на 8 травня російські військові влучили в об’єкти цивільної та туристичної інфраструктури в населених пунктах Одеського та Білгород-Дністровського районів.

"Від вибуху ворожої ракети на території складського приміщення продовольчого підприємства в Одеському районі один чоловік загинув і ще двоє людей отримали поранення. Внаслідок обстрілу та пожежі суттєвих руйнувань зазнала триповерхова складська будівля", – йдеться у повідомленні.

Крім того, через ракетні удари по курортних селищах у Білгород-Дністровському районі вщент зруйновано базу відпочинку, а також пошкоджено щонайменше п'ять сусідніх баз та понад 20 приватних дачних будинків.

За попередньою інформацією слідства, обстріли здійснені крилатими ракетами Х-22.