Російські поліцаї готуються до втечі з окупованого Запоріжжя, – ранкове зведення Генштабу ЗСУ

Коментарi:

Інформація на ранок 8 травня. Йде 439 доба широкомасштабної збройної агресі.ї

Вночі, 8 травня ворог під час нічної атаки застосував іранські ударні БпЛА “Shahed”. 35 із 35 дронів було знищено.

Минулої доби російська федерація завдала 16 ракетних ударів, зокрема по містах Харківської, Херсонської, Миколаївської та Одеської областей. Зафіксовано 61 авіаудар та 52 обстріли з РСЗВ.

Тривають важкі бої за Бахмут та Мар’їнку. Там відбито 55 атак.

На Херсонському напрямку противник продовжує вести оборонні дії. Обстріляв Зміївку, Придніпровське, Ромашкове, Янтарне, Кізомис, Софіївку, Станіслав та Херсон.

Окупанти проводять «евакуацію» жителів окупованого Токмака у напрямку Бердянська. Цій процедурі підлягають представники так званої місцевої «влади», колаборанти, діти, вчителі та вихователі. Батькам дітей погрожують не зарахувати навчальний рік в разі відмови "евакуювати" дитину. На АЗС виникли черги за пальним, повідомлено, що нових поставок пального не планується.

У Веселому Запорізької області російські поліцаї закрили свій тимчасовий відділок, там знищують документацію.

Авіація Сил оборони за минулу добу завдала 8 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки противника, а також удару по ЗРК.

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили два пункти управління, два райони зосередження озброєння та військової техніки окупантів, а також три склади боєприпасів.