Майже 80 відсотків лісів Миколаївщини буде відкрито для відвідування

Коментарi:

На Миколаївщині дозволять відпочинок у лісах, які не торкнулася війна. А там, де були військові дії, і прилеглі до них території заборонені для відвідування.

Як повідомляє Південний лісовий офіс, загальна площа лісових насаджень на Миколаївщині становить 84 тисячі гектарів. Внаслідок повномасштабного вторгнення на сьогоднішній день заміновано та засмічено вибухонебезпечними предметами понад 20% територій лісів області.

Зараз і до спеціального дозволу заборона на відвідування лісів діє на землях «Баштанського лісового господарства», до складу якого входять деокуповані Снігурівщина, села Баштанщини та лісництва якого зазнавали постійних обстрілів. Крім того, закрито для цивільних частину лісництв Вознесенської філії, на території яких точилися бої. А також угіддя філії «Миколаївського лісового господарства» (небезпечні 49%).

Зазначимо, що до цих господарств заборонено в'їзд автотранспорту, за винятком того, що використовуються для лісогосподарських цілей, Збройними силами України та іншими військовими формуваннями, створеними відповідно до законів України.

Крім того, заради своєї безпеки не варто забувати про мінні "подарунки", на які щедрі російські окупанти.