Окупаційна адміністрація Скадовська запакувала валізи і рушила в бік Бердянська, – вечірнє зведення Генштабу ЗСУ

Коментарi:

Інформація на шосту вечора 8 травня. Триває 439 доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації

Противник завдав 11 ракетних, 59 авіаційних ударів та здійснив 76 обстрілів з РСЗВ.

На Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках ворог здійснив 30 атак. Тривають важкі бої за Бахмут та Мар’їнку.

На Херсонському напрямках противник продовжує вести оборонні дії. В той же час обстріляв Золоту Балку, Качкарівку, Зміївку, Тягинку, Антонівку, Дніпровське, Кізомис, Станіслав та Херсон.

У Скадовську згортають діяльність окупаційні районні та міська адміністрації. У ніч із 6 на 7 травня, загарбники завантажили в автомобільний транспорт документацію, оргтехніку та інше майно державних установ. Зранку 7 травня, разом із сім’ями, місто залишила значна частина російської окупаційної адміністрації. На даний час подібна ситуація спостерігається у Михайлівці, Петрівці, Шевченковому, Широкому, Улянівці та Красному.

Враховуючи багатокілометрові затори, які останнім часом утворились на в’їзді до Криму та біля Керченського мосту, вивезення документації та награбованого майна з державних установ загарбники планують здійснити морським шляхом, за допомогою суховантажного судна, через порт Бердянська.

Авіація Сил оборони за добу завдала 11 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки противника, було знищено розвідувальний БпЛА типу “Zala”.

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили три райони зосередження живої сили, два склади боєприпасів.