В Енергодарі окупанти проводять евакуацію до Бердянська і Приморська, – вечірнє зведення Генштаба ЗСУ

Коментарi:

Триває 438 доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України.

Напередодні противник завдав 6 ракетних ударів, зокрема по містах Часів Яр, Костянтинівка та Херсон. Крім того, завдав 48 авіаційних ударів та здійснив 77 обстрілів з РСЗВ. Тривають бої у Бахмуті.

Триває евакуацію місцевих жителів з захопленого Енергодара у напрямку пунктів Бердянська та Приморська, на місцеві бази відпочинку. Евакуації підлягають люди, які мають російські паспорти. В першу чергу потрапляють ті, хто погодився на російське громадянство в перші місяці окупації.

Для надання медичної допомоги своїм пораненим ворог використовує інфраструктуру тимчасово окупованих населених пунктів. У селі Старобільського району Луганської області, облаштовано польовий шпиталь на 70 осіб.

Авіація Сил оборони за минулу добу завдала 7 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки противника, а також удару по ЗРК.

Минулої доби наші захисники знищили 7 ударних та 8 розвідувальних БпЛА. А підрозділи ракетних військ і артилерії уразили пункт управління, три райони зосередження озброєння та військової техніки противника, а також артилерійський підрозділ на вогневій позиції.