Наслідки пандемії коронавірусу, що вдалося зупинити – 3688 смертей на Миколаївщині

Коментарi:

І 7 мільйонів смертей на планеті.

Коронавірус більше не є надзвичайною ситуацією у сфері охорони здоров'я міжнародного значення, але це не означає, що він не є загрозою.

З початку пандемії в Україні було виявлено понад 5,5 мільйона випадків захворювання, у тому числі майже 416 тисяч – серед дітей. Про це повідомило Міністерство охорони здоров'я.

Внаслідок цієї хвороби померло 112268 українців (з них 89 – діти, 1256 – медичні працівники). У Миколаївській області ковід-19 забрав 3688 життів, у тому числі 2041 мешканець міста Миколаєва.

"Covid-19 більше не є надзвичайною ситуацією у сфері охорони здоров'я міжнародного значення, але він залишається загрозою. Це лише свідчення того, що вакцинація населення у світі дала свої результати і завдяки цьому вдалося знизити кількість госпіталізацій та смертності внаслідок хвороби", – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 5 травня ВООЗ оголосила про припинення пандемії covid-19. У той же час було оголошено про публікацію Стратегічного плану готовності та реагування на COVID-19 на 2023-2025 роки. Державам рекомендується продовжувати наслідувати випущені Тимчасові рекомендації.

Відомо, що за час пандемії у світі зафіксували 764 мільйони випадків заражень та щонайменше 7 мільйонів смертей.