У Повітряних силах офіційно підтвердили збиття гіперзвукової ракети "Кинжал"

Коментарi:

Під час нічної атаки, 4 травня, українські воїни успішно перехопили російську гіперзвукову ракету Х-47 "Кинжал".

Про це повідомив командувач Повітряних Сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Микола Олещук.

"Вітаю український народ з історичною подією! Так, ми збили Кинжал, що не має аналогів! Сталося це під час нічної атаки 4 травня в небі Київщини. Ракету Х-47 випустив МіГ-31К з території Росії", – пише Олещук.

Раніше про атаку на Київ цієї ночі офіційно повідомила Київська міська військова адміністрація, зазначивши, що в атаці, окрім дронів-камікадзе Shahed, були і ракети – "ймовірно балістичного типу".

Офіційно Київська міська військова адміністрація зазначила, що "всі ворожі ракети були знищені". Водночас військовий журнал Defense Express із власних джерел отримав фото уламків ракети. З огляду на фото уламки без бойової частини впали на стадіоні в межах столиці.

На одному з фото – носовий обтічник, максимально схожий на використовуваний саме в ракеті Х-47 "Кинжал" зі складною формою різких переходів діаметра.

Альтернатива як Х-22 має іншу носову частину з овальними переходами. Також зафіксований на фото обтічник збитої ракети відрізняється від балістичної ракети ОТРК "Іскандер", який "товщі".

На уламку видно, що він отримав поразку з пробиттям, що дозволяє оцінити товщину матеріалу, необхідного для того, щоб витримати високу температуру при розгоні до гіперзвукової швидкості. А також вказує на те, що перехоплення було досить ефективним зі знищенням бойової частини ще в повітрі. Із цим пов'язаний потужний вибух, який чули кияни вночі 4 травня.

Також зазначимо, що перше фото уламків стало публічним днем 4 травня. А наявність в Україні засобів боротьби з балістичними цілями на чергуванні – офіційно повідомлено Повітряні Сили ЗСУ ще наприкінці квітня. Зважаючи на те, що рашисти супроводжують пуски своїх ракет, це точно не новина для ворога.

Щодо повідомлення, що було знищено балістичну мету, то справа в тому, що "Кинжал" є гіперзвуковим лише у фантазіях рашистів. Тому що він розганяється до гіперзвукових швидкостей за рахунок прискорювача, але не може підтримувати таку швидкість постійно. Вже на термінальній ділянці, тобто під час атаки, він заходить на мету за балістичною траєкторією і має хоч високу, але не гіперзвукову швидкість.

А Україна вже офіційно отримала кошти, які можуть боротися з балістичними цілями – Patriot, і, очевидно, їх успішно використала. Оскільки сьогодні інформація про перехоплення ракети вже офіційно підтверджена, то саме 4 травня стало днем, коли розсипався черговий міф рашистів, щодо "аналогівнетів".