У Миколаєві судять військовослужбовця зрадника: під варту і без застави!

Коментарi:

Зливав інформацію ворогу

У Центральному районному суді Миколаєва обрано запобіжний захід військовослужбовцю, підозрюваному у вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст.111 КК України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Військовослужбовець військового підрозділу, розташованого в Миколаївській області надав згоду представнику рф у проведенні підривної діяльності проти України за грошову винагороду.

Використовуючи сервіс для обміну повідомленнями, він надсилав інформацію стосовно дислокації підрозділів ЗСУ та вогневих точок, корегував інформацію щодо обстрілів, попереджав про можливість нанесення ЗСУ вогневих ударів по окупантам.

Окрім того зрадник надсилав фото та відео матеріали спеціального обладнання, яке використовувалось у його підрозділі, Прокурор у судовому засіданні клопотання підтримав та просив його задовольнити, повідомляє прес-служба Центрального районного суду міста Миколаєва.

Підозрюваний провину в повному обсязі не визнавав, захисник просив суд при обранні запобіжного заходу розглянути можливість застосування застави.

За результатами розгляду, суддя Іван Дірко ухвалив обрати підозрюваному запобіжний захід у виді тримання під вартою без визначення розміру застави.