Інститут вивчення війни: «атака дронів» на Кремль, швидше за все, була інсценуванням

Коментарi:

Американський Інститут вивчення війни (ISW) у щоденному огляді розібрав «атаку дронів» на Кремль і дійшов висновку, що вона, ймовірно, була інсценуванням.

На користь цієї версії, вважають експерти ISW, зокрема, каже «негайна, послідовна та скоординована» реакція Кремля на подію.

Якби атака безпілотника не була інсценована всередині країни, вважають автори огляду, то це була б несподіваною подією для російської влади, до якої вони не змогли б так швидко підготуватися.

ISW також зазначає, що Росія значно посилила заходи безпеки в Москві, «тому вкрай малоймовірно, що два безпілотники могли пробити кілька рівнів протиповітряної оборони та вибухнути або були збиті прямо над Кремлем таким чином, щоб забезпечити вражаючі кадри».

Інсценування «атаки дронів», на думку експертів ISW, влада РФ могла влаштувати для того, щоб виправдати скасування або скорочення програми святкування 9 травня, а також, щоб «подати війну як щось екзистенційне для своєї внутрішньої аудиторії».

В ISW не виключають, що влада РФ готує й інші подібні операції, щоб збільшити підтримку війни всередині країни перед майбутнім українським контрнаступом.