США оголосили про новий пакет військової допомоги Україні на $300 млн

Коментарi:

США виділять як військову допомогу Україні ще один пакет військової допомоги на суму $300 млн, оголосив Пентагон.

Новий пакет стане вже 37-м із початку російського вторгнення. До нього увійдуть снаряди для HIMARS, артилерії та мінометів, а також гаубиці 155-мм калібру, авіаційні ракети Hydra-70 та протитанкові засоби, зазначається у прес-релізі.

«Цей новий пакет дозволить Україні й надалі хоробро захищатися у жорстокій, нічим не спровокованій та невиправданій війні, розв'язаній Росією. Росія могла б закінчити цю війну бодай сьогодні. Але поки Росія цього не зробить, США, наші союзники та партнери підтримуватимуть Україну стільки, скільки знадобиться», — наводяться слова держсекретаря США Ентоні Блінкена.

За словами Блінкена, до пакету також увійдуть вантажівки та трейлери для перевезення важких озброєнь, запчастини та інше обладнання, необхідне для зміцнення боєздатності української армії.

У той же час Євросоюз погодив закупівлю для України боєприпасів на 1 млрд євро, повідомив голова європейської дипломатії Жозеп Боррель. За його словами, це дозволить передати Києву 1 мільйон боєприпасів упродовж року. Деталі угоди поки що не розкриваються. Глави МЗС країн ЄС схвалили загальну програму ще в березні, проте тоді обговорення плану закупівель зайшло в глухий кут, оскільки уряди сперечалися про умови контрактів.

Крім того, 3 травня Єврокомісія затвердила виділення 500 млн. євро на збільшення виробничих потужностей оборонної промисловості ЄС.