За допомогою дрона-підводника піротехніки розмінують водоймища навколо Миколаєва (фото)

Коментарi:

3 травня група піротехнічних робіт та підводного розмінування аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного управління ДСНС України у Миколаївській області проводила роботи з розмінування водойм Миколаєва.

Відпрацьовуючи одну із заявок, за допомогою сучасного спеціального обладнання водолази обстежили дно. «Очима» техніки виявили боєприпаси та їх залишки.

Під час роботи використовувалися автономний гідрографічний апарат SONOBOT та підводний дрон FIFISH.

Ця техніка розширює коло можливостей водолазів. Так, наприклад, система камери підводного дрона забезпечує зйомку 4K з низьким рівнем шуму, ультрашироке поле огляду, уповільнену відеозйомку та алгоритми покращення кольору. Удосконалена пара світлодіодних ліхтарів забезпечує чітке зображення навіть у каламутних водах.

Надводний безпілотник Sonobot, своєю чергою, є системною платформою, адаптованою до потреб гідрографічної зйомки у внутрішніх водах. Його можна використовувати для швидкого пошуку потенційно небезпечних об'єктів.

“Ці роботи ми проводимо вже кілька днів поспіль. Виявили на дні касетні боєприпаси, які будуть знищені надалі шляхом контрольованого підриву. Сьогодні ми виявили хвостову частину реактивної системи залпового вогню ворога”, – повідомили у Головному управлінні ДСНС у Миколаївській області.