По окупованій Херсонській області їздять порожні автобуси з феесбешниками, – зведення Генштабу ВСУ

Коментарi:

Інформація на ранок 3 травня.

Йде 434 доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації.

Сьогодні вночі терористи атакували ударними дронами-камікадзе «Shahed-136/131». Напередодні завдали трьох ракетних, 39 авіаційних ударів та здійснив 63 обстріли з РСЗВ.

В епіцентрі бойових дій залишаються Бахмут та Мар’їнка, наші захисники тримають оборону. Відбито атаки в районі Мар’їнки.

На Херсонському напрямку противник продовжує вести оборонні дії. Під обстрілами Золота Балка, Дудчани, Качкарівка, Веселе, Львове, Іванівка, Микільське, Антонівка, Дніпровське, Кізомис та Херсон.

Окупанти продовжують примусову паспортизацію населення в Херсонській області. Щоб пришвидшити цей процес проводять демонстративні рейдові заходи, які мають на меті залякати місцеве населення можливою депортацією та відчуженням майна. Наприклад, до населеного пункту прибуває колона порожніх автобусів у супроводі представників фсб. Посилаючись на путінський указ про депортацію з окупованих територій осіб без російського громадянства, ставлять людям умову: або відмова від українського паспорта на користь російського, або негайне виселення з конфіскацією майна.

Авіація Сил оборони завдала 8 ударів по районах зосередження особового складу противника, а підрозділи ракетних військ і артилерії уразили пункт управління, 12 районів зосередження озброєння та військової техніки, чотири склади боєприпасів, один засіб протиповітряної оборони.