Хто має право обслуговувати газову плиту

Коментарi:

Усі газові прилади, у тому числі газові плити, є приватною власністю власників квартир, будинків. Саме власник несе повну відповідальність за справну роботу та належне утримання плити, але обслуговувати таку техніку обов'язково повинні кваліфіковані фахівці, які мають досвід роботи з газовим обладнанням та відповідні знання. Професійний ремонт газових плит проводиться у кілька етапів.

Застереження: самостійний ремонт газового обладнання без відповідних навичок може призвести до тяжких непоправних наслідків. Не ризикуйте – зверніться до сертифікованих спеціалістів.

Усі спроби самостійного відновлення плити можуть призвести до таких наслідків:

  • Витік газу, що стає поширеною та небезпечною проблемою.
  • Поломка плити без можливості її відремонтувати.
  • Неправильний вибір та встановлення запчастин, які не відповідають конструктивним особливостям та умовам експлуатації

Це лише незначна частина можливих негативних наслідків. Перед тим, як розпочинати самостійний ремонт плити, варто згадати, що всі газові прилади – це обладнання підвищеної небезпеки, яке повинні обслуговувати кваліфіковані фахівці.

Особливості проведення технічного обслуговування газових плит

Професійне обслуговування старих та нових плит відбувається так:

  1. Спочатку фахівець візуально оцінює стан обладнання, перевіряє правильне розташування газового лічильника, вентиля.
  2. Відбувається перевірка на герметичність всіх з'єднань газопроводу.
  3. Спеціаліст перевіряє роботу газового вентиля – перекриває подачу газу, здійснює перевірку всіх конфорок, з яких не повинен надходити газ.
  4. Перевірка технічного стану всієї газової плити – у разі потреби майстер виконує якісне чищення пальників, форсунок.
  5. Перевірка горіння полум'я кожної з конфорок – по черзі запалюють усі конфорки, перевіряючи, як саме протікає процес горіння, чи немає проблем.

Скористатися допомогою кваліфікованих майстрів необхідно також і у разі, якщо знадобиться встановити газову плиту у квартирі чи в будинку. Від правильного підключення техніки залежить безпека всіх мешканців, а тому не варто намагатися провести всі заплановані роботи власноруч.

644fd08ab243d.jpg

Періодичність регулярного обслуговування газових плит

Технічне обслуговування плит у квартирах – це не одноразова послуга, а процедура, яка потребує регулярного повторення. У разі відсутності будь-яких проблем, відхилень у роботі техніки перевірку доцільно проводити 1 раз на рік. Пам'ятайте, що регулярна перевірка газової техніки – це можливість забезпечити її тривалу, надійну та безпечну експлуатацію.

Однак це можливо за умови, що обслуговуванням займатимуться кваліфіковані майстри. Знайти професіоналів відповідної кваліфікації можна за допомогою сервісу побутових послуг Мастер911, де запропоновано різноманітний список фахівців, які мають досвід в обслуговуванні плит від різних брендів.

В результаті власники техніки отримують такі важливі переваги:

  • Наданий акт виконаних робіт – це гарантія, що всі роботи були проведені на найвищому рівні.
  • Можливість продовжити експлуатацію техніки у колишньому режимі.
  • Бути впевненим у безпечному використанні плити за призначенням.

По завершенню обслуговування власники газових плит зможуть отримати корисну консультацію від майстра у вигляді розгорнутих рекомендацій та відповідей на запитання.