Флот рф із окупованого Севастополя йде в Новоросійськ, – військова розвідка

Коментарi:

Чи можливий "жест доброї волі"?

Окупанти перемістили більшість бойових кораблів з окупованого Севастополя на територію Росії, зокрема в Новоросійськ, щоб уникнути їх знищення.

"Росіяни бояться. Та ж база у Севастополі та інші військові об'єкти зараз потужно охороняються, окупанти обладнають позиції, щоб захистити від будь-яких атак проти цієї інфраструктури", – сказав заступник начальника Головного управління розвідки генерал-майор Вадим Скибіцький у

Він каже, що до осені 2022-го окупанти не приділяли особливої уваги обороні Криму. Однак після успіху ЗСУ на Харківщині та Херсонщині та дії руху опору в Криму змусили загарбників "взятися за голову": зводити укріплення, зміцнювати узбережжя тощо.

Скибицький зазначив, що деокупація Криму залежатиме від того, як буде сплановано українську операцію зі звільнення півострова і який буде моральний стан російських військових.

"Якщо там буде паніка і всі почнуть тікати, то можливий "жест доброї волі". Але це не буде дуже просто, тому що вони вважають Крим останньою фортецею і намагатимуться захищати півострів до кінця", – сказав розвідник.