У Брянській області вдруге за два дні підірвали залізницю

Коментарi:

У Брянській області невідомі підірвали залізничну колію, повідомляє телеграм-канал «112». В результаті з рейок зійшли двадцять вагонів вантажного потягу.

Пізніше в РЖД підтвердили РБК сход вагонів з рейок. За словами представника компанії, він стався внаслідок «незаконного втручання сторонніх осіб у роботу залізничного транспорту». За попередньою інформацією, постраждалих немає.

Інцидент стався о 19:47 на неелектрифікованому одноколійному перегоні Сніжецька – Білі Береги, уточнили у прес-службі РЗ. Рух потягів дільницею припинено. На місці працюють пожежники, туди ж направили два відновлювальні та один пожежний потяги.

«У районі залізничної станції Сніжецька спрацював невстановлений вибуховий пристрій. Постраждалих немає. Внаслідок події з рейок зійшов локомотив та кілька вагонів вантажного складу. Усі оперативні служби працюють на місці», – написав у своєму телеграм-каналі губернатор регіону Олександр Богомаз.

Що саме перевозив потяг офіційно не повідомляється.

Як пишуть близькі до силовиків телеграм-канали SHOT і Baza, було чути три вибухи. Склад із 70 вагонів, прямував із Брянська до Карачева.

З перекинутих вагонів розлилася сірка та селітра, пише Baza. За даними каналу, співробітники МНС охолоджують вагони, що впали, і речовини, що розлилися. Деякі вагони були порожніми, до інших також перевозився металобрухт.

Напередодні через підрив залізничного полотна зійшов з колії поїзд в Унецькому районі Брянської області. За даними Baza, йшлося про потяг із 60 вагонами, завантаженими нафтопродуктами та пиломатеріалами. 7 вагонів перекинулися. На камери відеоспостереження потрапили двоє чоловіків, які їх розшукували за підозрою у здійсненні диверсії.

Пізніше, 2 травня, телеграм-канал Mash писав, що поліція нібито запобігла ще одній диверсії на залізничних коліях у Брянській області. Її планували здійснити на 77-му кілометрі перегону Червоний Ріг – Почеп, повідомляло видання. Проте працівник залізниці помітив підкопи під шляхами, куди планувалося закласти саморобний вибуховий пристрій. Коли чоловік повідомив про це поліцію, силовики оточили ділянку, проте вибухівку знайти не змогли.