На півдні України зникає російський стільниковий зв’язок, – ранкове зведення Генштабу ЗСУ

Коментарi:

Інформація станом на ранок 2 травня.

Розпочалася 433 доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації.

Напередлодні противник завдав 19 ракетних ударів завдав 17 авіаційних ударів, здійснив 25 обстрілів з РСЗВ. Нашими захисниками знищено 15 крилатих ракет типу Х-101 та Х-555. На жаль, є загиблі та поранені.

Тривають бої у Бахмуті.

На Херсонському напрямку окупанти обороняються.Обстріляли Іванівське, Козацьке, Осокорівку, Золоту Балку, Качкарівку, Республіканець, Берислав, Веселе, Одрадокам'янку, Тягинку, Білозерку, Кізомис та Херсон.

Окупанти посилюють контррозвідувальний та поліцейський режими на зайнятій території Запорізької області. В Дорожнянці, Решетилівці, Костянтинівці та Чумацькому, заборонили в’їзд цивільним особам без місцевої реєстрації.

У Горностаївці відзначаються значні проблеми зі стільниковим зв’язком російських операторів, на відміну від стійкого зв’язку укаїнських операторів. Командування рф пояснює результатами ураження, яке завдають ЗСУ.

Авіація Сил оборони за добу знищила три ЗРК та завдала сім ударів по районах зосередження особового складу противника. Збито розвідувальний БпЛА типу “Орлан-10”.

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили пункт управління, шість районів зосередження озброєння та військової техніки,

два склади боєприпасів та склад пально-мастильних матеріалів.