ЗСУ трохи просунулися на Донеччині, у Південній осі – пробивають оборону, – ISW

Коментарi:

Воїни ЗСУ просунулися у західній частині Донецької області, неподалік Вугледара.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Ситуація у Луганській та Харківській областях

Російські війська продовжували наземні атаки поблизу Кремінної і здійснили поступове просування на північний захід від Кремінної станом на 28 квітня. Геолокаційні кадри показують, що російські війська просунулися в районі приблизно в 10 км на північний захід від Кремінної.

У Генштабі України повідомляли, що російські війська вели безуспішні наступальні дії поблизу Діброви (5 км на південний захід від Кремінної), району Серебрянського лісу (10 км на південь від Кремінної) та Білогорівки (10 км на південь від Кремінної).

Російський військовий блогер стверджував, що російські війська безуспішно атакували Торське і Терни, обидва приблизно за 13 км на захід від Кремінної.

Водночас ЗСУ просунулися на заході Донецької області. Геолокаційні кадри від 28 квітня показують, що українські війська просунулися на південний захід від Павлівки (3 км на південний захід від Вугледара).

«Південна вісь»

28 квітня російські війська продовжували звичайні вогневі та оборонні дії на півдні України. У Генштабі ЗСУ зазначили, що ворог тримає оборону на Херсонському та Запорізькому напрямках. Російські джерела продовжували припускати можливий український контрнаступ через річку Дніпро у Херсонській області та через Каховське водосховище у Запорізькій області. На відео з геолокацією, опублікованому 28 квітня, видно, як українські війська завдають ударів по російських позиціях у Корсунці Херсонської області.