У Скадовську та Лазурному окупанти шукають сім-картки, – ранкове зведення Генштабу ЗСУ

Коментарi:

Інформація на ранок 29 квітня.

Розпочалася 430 широкомасштабної збройної агресії російської федерації.

Напередодні противник здійснив пуск 23 крилатих ракет типу Х-101 та Х-555. Нашими захисниками знищено 21 крилату ракету, а також – два БпЛА оперативно-тактичного рівня і два ударних дрони.

Від ракетного терору росіян постраждали міста Умань на Черкащині, Дніпро, а також Українка на Київщині. За попередньою інформацією загинуло четверо дітей. Під завалами залишаються люди, тривають пошукові роботи. Також ворог завдав 36 авіаційних ударів. Застосовуючи керовані авіаційні бомби, росіяни атакували Чернігівщину, внаслідок чого в населеному пункті Костобобрів розбомбили 8 цивільних будинків. Ворог здійснив 65 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

На Херсонському напрямку противник продовжує вести оборонні дії. Поміж тим обстріляв населені пункти Республіканець, Томарине, Тягинка, Херсон, Білозерка та Янтарне.

В захоплених Малоолександрівці, Новомиколаївці, Скадовську та Лазурному тривають масові обшуки житлових приміщень та перевірка телефонів. Основну увагу приділяють мешканцям, які мають сімкарти українських операторів.

Окупанти продовжують чинити мародерство. У Боково-Хрустальному Луганської області грабують оселі місцевих жителів.

Авіація Сил оборони за добу завдала п’ять ударів по районах зосередження окупантів, а підрозділи ракетних військ і артилерії уразили чотири пункти управління, склад боєприпасів та 4 чотири райони зосередження живої сили противника.