У Севастополі згоріла нафтобаза

Коментарi:

У Севастополі в ніч проти 29 квітня спалахнув резервуар з паливом на нафтобазі в районі вулиці братів Манганарі в Козачій бухті.

Площа пожежі становить близько 1000 квадратних метрів, їй присвоєно 4-й клас — високу пожежну небезпеку. Дим від пожежі почав частково розсіюватися лише до ранку. Також він повідомив, що на місці пожежі було чути стрілянину.

Окупаційна влада півострова стверджує, що пожежа почалася внаслідок атаки безпілотників. Так, про це написав «губернатор» Севастополя Михайло Развозжаєв. Він також повідомив, що інформація щодо постраждалих уточнюється. На місце прибули співробітники кінологічної служби, щоби перевірити територію нафтобази на наявність вибухівки. Також у прес-службі Розвозжаєва заявили, що мешканців Севастополя не евакуюватимуть із Козачої бухти.

Крім Розвозжаєва про пожежу висловилася якась Ольга Ковітіді. З 2006 по 2014 роки ця дама була депутатом Верховної ради Автономної Республіки Крим, а після окупації почала співпрацювати з російською владою. З того часу вона обіймає посаду сенатора. У відповідь на пожежу в Севастополі Ковітіді закликала завдати удару по Одесі:

«Про атаку безпілотника ЗСУ на Севастополь та займання нафтобази в Козачій бухті. Часу „на повільні танці“ ми більше не маємо. Подія вимагає відповідного жорсткого рішення та дій. Усі нафтоналивні сховища Одеси мають бути знищені. Стратегічне рішення щодо нейтралізації Одеси як військової бази України має бути ухвалене».