У Сеулі Харлан приносить Україні «бронзу» Гран-прі FIE, миколаївець Цап фехтував в 1/32 фіналу

Коментарi:

Щойно встолиці Кореї Сеулі завершився етап турніру серії Гран-прі з фехтування на шаблях.

Напередодні у турі прямого вибування єдина представниця України Ольга Харлан по черзі перемогла француженку Сір’єль Р’ю – 15:10, медалістку кубку китаянку Шао Яци – 15:6), господарку доріжки Чон Ин Хе – 15:8. В четвертьфналі заставила скласти зброю призерку чемпіонату світу Анну Мартон з Угорщини – 15:7.

Таким чином, вихованка миколаївської школи шаблі забезпечила собі медаль. В півфіналі вона фехтувала з Сарою Бальзер з Франції. В середині поєдинку Ольга вела в рахунку 9:6, але втримати перевагу не вдалося. 10:16 – француженка вийшла до фіналу, де зустрілася з гречанкою Теодорою Гунтурою. Очевидно, сил на фінал у неї вже не вистачило. 26-річна Гунтура перемагає 15:11 і зі сльозами на очах завойовує історичне «золото» для Греції.

Сара Бальзер – срібна медалістка. Ольга Харлан і чемпіонка світу 2022 року японка Емура Місакі – бронзові призери. Додам, що на цьому турнірі змагалися 155 найсильніших шаблісток світу.

У чоловіків у фіналі чемпіон світу чотириразовий чемпыон свыту О Сан Ук переміг грузина Сандро Базадзе 15:14. Одесиит Андрій Ягодка дійшов до 1/8 фіналу і посів 16 місце. Миколаївець Юрій Цап в кваліфікації здобув 5 перемог із 6. А в «олімпійці» в 1/32 фіналу поступився 13:15 чемпіону світу серед юніоів американцю Антоніо Хіткоку. В підсумку Юрій Цап на 48 місці з 160 учасників.