Окупанти занервували біля Керченського мосту, – вечірнє зведення Генштабу ЗСУ

Коментарi:

Інформація на вечір 29 квітня

Завершується 430 доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави.

Противник завдав одного ракетного, 29 авіаційних ударів та здійснив 12 обстрілів з РСЗВ. Найзапекліші бої тривають за Бахмут та Мар’їнку, наші воїни мужньо тримають оборону.

На Херсонському напрямку противник продовжує вести оборонні дії. В той же час, обстріляв Гаврилівку, Зміївку, Берислав, Козацьке, Іванівку, Зимівник, Білозерку, Дніпровське, Кізомис та Херсон.

В районі Мар’їнки в підрозділах окупаційних військ почастішали випадки колективної відмови від участі у бойових діях. Основними чинниками, які на це впливають є великі втрати в живій силі, несвоєчасне забезпечення боєприпасами, відсутність у достатній кількості засобів індивідуального захисту та примус військовослужбовців зс рф до ведення штурмових дій без підтримки важкої техніки та артилерії.

Окупанти посилили контррозвідувальний та поліцейський режим на окупованій території Керченського півострова. Там збільшили кількість патрулів, на дорогах місцевого значення підсилили пости поліції співробітниками фсб, які здійснюють вибіркові перевірки цивільного населення, зокрема перевіряють телефони та наявність російського паспорта.

Авіація Сил оборони за добу завдала трьох ударів по районах зосередження особового складу окупантів, збито два БпЛА типу “Shahed-136/131”, розвідувальний БпЛА типу “Орлан-10” та один БпЛА невстановленого типу.

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили район зосередження живої сили противника, два склади пально-мастильних матеріалів, два засоби ППО, артилерійський підрозділ.