На українських автономерах літери Z та V потрапили під заборону

Коментарi:

ДСЦ оприлюднив інфографіку за номерними знаками

Уряд заборонив замовляти та виготовляти індивідуальні номерні знаки, що містять символіку, що асоціюється з повномасштабним вторгненням рф до України.

Про номерні знаки держреєстрації для електромобілів не йдеться.

Про це повідомляє Головний сервісний центр Міністерства внутрішніх справ.

"Тепер відповідно до законодавства під заборону потрапляють літери "Z" та "V", використання яких в індивідуальному номерному знаку має натяк на символіку військового російського вторгнення на територію України. Тобто використання цих літер окремо, а також у словах, написаних кирилицею замість "З", "С", "В", "Ф", – пояснили у ДСЦ.

Така заборона стосується і написів та зображень, символіки комуністичного тоталітарного режиму, націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режиму, зазначається у повідомленні.

На українських номерних знаках не може бути емблем органів держави-терориста та збройних сил Росії: сухопутних військ, повітряно-космічних сил, військово-морського флоту, ракетних сил стратегічного призначення.

Також у ДСЦ оприлюднили інфографіку за номерними знаками. Відповідно до неї, на номерних знаках не можуть бути написи типу "КУZВАС", ZAПЕРЕМОГА", "ZAПРАVДУ", але дозволяються написи типу "VICTORY", "ZORRO", "PIZZA".

Нагадаємо, 21 квітня Кабмін прийняв постанову, згідно з якою номерний знак транспортного засобу, який виробляється на індивідуальне замовлення його власника, не може містити символіку військового вторгнення Росії в Україну.