На півдні України важкопоранених окупантів «КамАЗами звозять у Каланчак, – вечірнє зведення Генштабу ЗСУ

Коментарi:

Інформація на 18.00 28 квітня.

Триває 429 доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації. Противник здійснив пуск 23 крилатих ракет Х-101 та Х-555. Нашими захисниками знищено 21 таку ракету, а також два БпЛА оперативно-тактичного рівня. Від ракетного терору росіян постраждали міса Умань на Черкащині, Дніпро, а також Українка на Київщині. Загинуло понад двадцять цивільних людей, серед них троє дітей. Також ворог завдав 28 авіаційних ударів та здійснив 11 обстрілів з РСЗВ.

В епіцентрі бойових дій залишаються Бахмут та Мар’їнка, наші воїни мужньо тримають оборону.

На Херсонському напрямку противник продовжує вести оборонні дії. Поміж тим обстріляв Милове, Берислав, Одрадокам’янку, Веселе, Антонівку, Херсон та Білозерку.

Лікарню Каланчака окупанти облаштували під шпиталь, куди 27 квітня було завезено велику кількість важкопоранених. Для їх перевезення використовували вантажівку на базі КАМАЗа.

Орда у навчальних закладах на захоплених територіях облаштовує в військові об’єкти, прикриваючись «живим щитом» зі школярів та вчителів. У Луб’янці Луганської області школу зайняли військовослужбовці. Особовий склад розміщують у будівлях освітніх закладів, при цьому окупанти примушують продовжувати освітній процес з обов’язковим відвідуванням дітьми та викладацьким складом.

Авіація Сил оборони за добу завдала 4 ударів по районах зосередження особового складу і військової техніки. Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили три пункти управління, склад боєприпасів та чотири райони зосередження живої сили противника.