Генерал Маломуж припустив причину чергового обстрілу росіянами мирних українців

Коментарi:

Російські окупанти, знаходячись в обмеженому запасі ракет, здійснюють розвідку, щоб визначити розташування систем протиповітряної оборони перед обстрілами України. Є підозра, що обстріл Умані може мати також розвідувальну мету.

Про це в ефірі Апостроф TV генерал армії Микола Маломуж.

За його словами, основний запас ворога наразі вичерпано і російські окупаційні війська переважно користуються ракетами, виробленими в Радянському Союзі. Окрім цього, противник має змогу виробляти до 50 ракет на місяць.

“Перед обстрілами ворог проводить розвідку. Сьогоднішній обстріл також, скоріше за все, мав розвідувальну мету. Обстрілювали цивільні цілі для того, щоб виявити розташування систем ППО”, – наголосив він.

Окрім цього, Росія, можливо, хотіла показати українцям, що запас ракет у неї ще є і вони можуть масово застосовуватися, натомість, насправді у неї їх критично мало.

“Основні виробництва ракет знаходяться на Уралі. Росія вважає їх недосяжними. Також є заводи та КБ в околицях Москви й вони можуть бути вражені українськими БПЛА. Також Україна може отримати стратегічні безпілотники з балістичною траєкторією, які дозволять вражати цілі на глибину в кілька тисяч кілометрів”, – розповів генерал армії.

Він також додав, що українська розвідка чітко моніторить виробництво і пересування зброї й з появою відповідної зброї ці цілі будуть вражатися.