Миколаївський студент за 2 тисячі гривень надсилав росіянам інформацію про розташування ЗСУ

Коментарi:

У Центральному районному суді Миколаєва обрали запобіжний захід 20-річному городянину, якого підозрюють у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.114-2 КК України.

Як повідомляється у матеріалах справи, цей студент одного з миколаївських вишів дотримувався проросійських поглядів. Він сам зареєструвався в програмі для обміну повідомленнями та почав листування з представником росії. А той запропонував юнакові «заробіток»: стати постачальником інформації про дислокацію та переміщення підрозділів ЗС України. Надалі підозрюваний збирав та надсилав дані із зазначенням точних адрес, описів, географічних орієнтирів на місцевості, місць, де, на його думку, дислокуються підрозділи ЗС України.

Йшлося, в основному, про навчальні, медичні заклади та об'єкти інфраструктури. При цьому підозрюваний достеменно знав, що ця інформація передаватиметься представникам спецслужб рф для подальшої агресії.

"За свої "послуги" підозрюваний отримував грошову винагороду, востаннє, за його словами, сума склала близько 2 тисяч гривень", – повідомили у прес-службі суду.

Під час засідання підозрюваний не заперечував проти обставин, викладених у клопотанні. Він пообіцяв, якщо його відправлять під домашній арешт, ні з ким не спілкуватись та не контактувати. І просив суд обрати запобіжний захід не пов'язаний із утриманням під вартою, оскільки події, що відбуваються, вже стали для нього уроком на все життя.

Проте суддя Іван Дірко, дослідивши матеріали клопотання, відправив юнака під варту без можливості внесення застави.