Миколаїв витримав 5 ракетних ударів, під Старобільськом 500 зеків готують воювати, – вечірнє зведення Генштабу ЗСУ

Коментарi:

Оперативна інформація станом на шосту вечора 27 квітня.

Триває 428 доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації.

Цієї доби противник завдав 25 авіаційних ударів, здійснив 20 обстрілів з РСЗВ. Вночі, ворог завдав 5 ракетних ударів по Миколаєву, є постраждалі серед мирного населення, зруйновано та пошкоджено приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

В епіцентрі бойових дій залишаються Бахмут та Мар’їнка, наші воїни мужньо тримають оборону.

На Херсонському напрямку противник продовжує вести оборонні дії. Здійснив обстріли Херсона та Берислава.

Для поповнення втрат в живій силі, окупанти продовжують активно залучати осіб із судимістю, або тих стосовно яких відкрито кримінальні справи, зокрема, за тероризм. В польовому таборі, розгорнутому в Старобільському районі Луганської області, здійснюється підготовка 500 таких загарбників. Також відомо, що замість ув’язнення, засудженим пропонується контракт на військову службу із участю у бойових діях терміном на півроку.

Авіація Сил оборони України за добу завдала 4 ударів по районах зосередження окупантів, а також удару по зенітно-ракетному комплексу противника.

Збито 5 ворожих БпЛА різного типу.

Підрозділи ракетних військ і артилерії, в той же час, уразили два пункти управління, район зосередження живої сили противника, засіб протиповітряної оборони, склад боєприпасів та два артилерійських підрозділи.