Московські аеропорти піддалися нальоту дронів

Коментарi:

БПЛА були помічені у Шереметьєво та Домодєдово.

Біля московських аеропортів почали з'являтись невідомі безпілотники. Один із дронів був помічений у небезпечній близькості від літака авіакомпанії «Перемога», який вилітав із Шереметьєво, пише телеграм-канал Shot із посиланням на пілота.

Командир повітряного судна уточнив, що інцидент стався 22 квітня: безпілотник пролетів приблизно за 120 метрів під його бортом, на висоті 600 метрів від землі. Пілот вирішив продовжити політ до Владикавказу, де успішно приземлився. Наразі поліція з'ясовує, хто запустив апарат.

Схожий випадок стався у Домодєдово. На підльоті до аеропорту пілот "Боїнга" авіакомпанії NordStar помітив білий безпілотник. Літак знаходився на висоті близько 2000 метрів, дрон летів нижче. Командир вирішив здійснити посадку, як і планувалося. Рейс Уфа – Москва успішно сів у Домодєдово. Дрон, що запустив, шукає поліція.

23 квітня поблизу міста Електровугілля Богородського округу Московської області впав український безпілотник літакового типу UJ-22 Airborn, начинений 17 кг вибухівки С-4. Дрон летів з північно-східного боку, огинаючи Москву півколом, потім у нього закінчилося паливо.

27 квітня німецька газета Bild написала, що дрон, що впав, повинен був убити президента Росії Володимира Путіна, який збирався відвідати індустріальний парк «Руднево» на сході Москви. За даними видання, замах організували українські спецслужби.

Джерело близького до силових структур телеграм-каналу ВЧК-ОГПУ розповіло, що з моменту падіння безпілотника в Підмосков'ї кількість повідомлень і подій з дронами збільшилася в рази. За його інформацією, великі БПЛА літакового типу бачили в небі у районі Ступіна, Серпухова, Пушкіна, Старої Купавни і навіть над МКАДом. Візуально вони не відрізняються від безпілотника, що впав: з двома крилами і сірого (сріблястого) кольору.

"Таке повітряне шоу з невідомими і, мабуть, військовими закордонними БПЛА приводить відповідальних за "повітряний щит" Москви в істерику", – говорить співрозмовник Bild. При цьому він зазначає, що НП трапляються і з вітчизняними безпілотниками. Так, 25 квітня цивільні особи виявили у Можайському міському окрузі БПЛА літакового типу. Оперативна група встановила, що це був російський комплекс ближньої дії повітряної розвідки і спостереження «Елерон-3», який зазнав аварії.