«Це був незвичайний удар, це було як сніг на голову», – Кім про нічний обстріл Миколаєва

Коментарi:

Принаймні одна людина загинула і ще 23 дістали поранення внаслідок ракетного удару по Миколаєву. Троє постраждалих перебувають у тяжкому стані, повідомив голова військової адміністрації Миколаївської області Віталій Кім.

За його даними, у ніч на 27 квітня російські війська випустили містом чотири ракети типу «Калібр».

А сам обстріл Миколаєва Кім назвав «незвичним». У коментарі в ефірі всеукраїнського телемарафону він нагадав, що обстрілу Миколаєва не було з 31 грудня. Містяни відвикли від ударів, тому атака викликала паніку. Тим паче, що у місті вже 400 тисяч мешканців. 200 тисяч із них повернулися додому в останні пару місяців та не чули самі страшні звуки вибухів від С-300.

"Це 113-й день без обстрілів Миколаєва. Була легка паніка у людей. Це підступний удар росіян по цивільних, там немає військових об'єктів... Але це був незвичайний удар, ми не реагували, ми не бачили, тому це був як сніг на голову", – зазначив Кім.

Більш детальні коментарі, вважає губернатор, мають надавати військові.

На думку глави ОВА, російська ракета потрапила в дерево, тому будинки навколо пошкоджені, але не зруйновані. Внаслідок російського удару пошкоджено будівлю заводу, технікуму, суд, але найбільші руйнування зазнали п'ятиповерхівка та будинки у приватному секторі.