Доповіли одне, а виконали інше: Кім про скорочення лікарів у миколаївських лікарнях

Коментарi:

Начальник Миколаївської ОВА та депутат міськради Віталій Кім прокоментував ситуацію, пов’язану зі скороченнями у міській лікарні швидкої медичної допомоги та висловив назадоволення тим, як один з його заступників та обласне управління охорони здоров’я проконтролювали цю ситуацію.

Про це голова обласної військової адміністрації сказав під час сесії міськради у четвер, 27 квітня, пишуть НикВести.

Зокрема, Віталій Кім незадоволений, що посадовці доповідали йому, що у лікарні «все добре», посилаючись на слова головного лікаря.

— Ситуація була на контролі. Я не звинувачую. Це недопрацювання, в тому числі мого заступника та облздоров’я у тому, що стосується цієї реформи. Складне завдання, але треба було працювати. Мало бути реорганізовано два хірургічних відділення (в ЛШМД, — прим.), доповідали, що все добре і таке інше. Але, щоб тут не розвозити кашу по тарілці, можу сказати, що результат на табло: лікарів там втратили, одного чи декількох. Я хочу попросити, що у програмі, яка буде розроблена, такій самій, як про допомогу силовій сфері, тільки медичній, по Миколаєву треба поставити задачу не тільки компенсувати втрачене, але й знайти ще лікарів, які нам потрібні, — сказав Віталій Кім.

Очільник ОВА попросив дати завдання міському управлінню охорони здоров’я знайти нових спеціалістів в інших регіонах і способи їх привернути до Миколаєва.

— І тоді це буде робота. А то зараз, як статисти: обґрунтували, чому це сталося. Це нікого не цікавить. Цікавить лише якісна медична допомога для людей. Будь ласка, прорахуйте, скільки лікарів втратили, скільки нам потрібно лікарів, і займіться пошуком лікарів, можливо, за додаткові гроші, які проголосують у майбутній програмі. Я не розумію, чому цієї програми досі не існує, — додав він.

Віталій Кім також повідомив, що створив на обласному рівні комісію, яка перевірить, яким чином впроваджують реформу в закладах медицини, кого скорочують та яких лікарів їм не вистачає.

— Створено комісію на обласному рівні. Будуть перевірені та проаналізовані всі лікарні щодо цього стану. Я невдоволений тим, що мені доповіли одне, а виконали інше. Будуть перевірені зараз на оптимальний склад, нестачу всі лікарні у той спосіб, який я визначу, — сказав він.

Голова ОВА запросив долучитися до робити комісії бажаючих депутатів міської ради.

Відзначимо, що гуманітарний блок в Миколаївській ОВА курує два заступники — Олександр Трайтлі та Юрій Гранатуров, а управління охорони здоров’я Миколаївської ОВА очолює Максим Безносенко.

Також відзначимо, що ЛШМД як медзаклад підпорядковується Миколаївській міській раді, тому контроль над її діяльністю також повинні здійснювати міський голова, його заступники, міська рада та міське управління охорони здоров’я.

Головний лікар закладу Олександр Дем’янов пояснив, чому вважає «оптимізацію» лікарні правильною, а ексзавідуючий нейрохірургічним відділенням Ігор Скоропад розповів, що залишити заклад і поїхати в інший регіон його змусило ставлення з боку чиновників міської ради.

Мер Миколаєва Олександр Сєнкевич вважає, що керівник лікарні Олександр Демʼянов погано впорався з виконанням завдань медичної реформи, а профільний заступник міського голови Анатолій Петров повідомив, що керівництво міста вивчає ситуацію.