Під час сьогоднішнього обміну полоненими додому повернулися чотири морпіхи 36-ї бригади

Коментарi:

Сьогодні, 26 квітня, відбувся черговий обмін полоненими – додому повернулися 42 українські воїни та двоє цивільних.

Про це повідомив голова Офісу президента Андрій Єрмак.

Серед повернених із полону українців – 36 рядових та сержантів та шість офіцерів. Це військові, прикордонники, нацгвардійці, моряки.

"Люди захищали Маріуполь, "Азовсталь", Херсонську область, билися з ворогом на Сході. Також ми звільнили двох цивільних", – повідомив Єрмак.

Він зазначив, що серед звільнених є поранені, яких росіяни катували у полоні. Також є двоє чоловіків, дружин яких раніше звільнили з полону.

Координаційний штаб із поводження з військовополоненими уточнив, що серед 42 звільнених із полону військових до ЗСУ належать 19, до ДПСУ – 11, ВМС – сім, Нацгвардії – двоє, територіальній обороні – троє.

"Серед них чимало поранених і з наслідками тяжких тортур. Звільнено з полону також військового хірурга, який оперував поранених у військовому госпіталі в Маріуполі та організував масову медичну допомогу", – йдеться у повідомленні.

Також у штабі зазначили, що одному зі звільнених, командиру відділення, загрожував влаштований окупантами "суд" із ув'язненням на тривалий термін.

А у миколаївській 36-й окрема бригада морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білінського уточнили, що серед обмінених – чотири бійці бригади. Це ті сталеві воїни, які боронили Маріуполь.

«Вітаємо побратимів на рідній землі вільної України! Радіємо разом з їхніми родинами та близькими. Пишаємося мужнім подвигом!», – повідомили у бригаді.