Поліція підтвердила, що управління миколаївської мерії купило генератори на 3 мільйони дорожче за ринкову вартість

Коментарi:

Кілька місяців тому в Миколаєві спалахнув скандал через закупівлю генераторів за завищеною вартістю. Мер Олександр Сенкевич навіть усунув з посади начальника відділу захисту населення та території управління «до з'ясування». Поліцейське розслідування підтвердило, що за пристрої заплатили майже на 3 мільйони дорожче.

Як повідомляє відділ комунікації поліції Миколаївської області, встановлено, що начальник відділу захисту населення та території управління міської ради, будучи відповідальним за організацію та проведення процедур закупівель на момент укладання договору, закупив генератори за завищеною ціною. Через цю угоду з міського бюджету переплатили 2 696 000 гривень.

Наразі слідчі повідомили чоловікові про підозру за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого за ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України «Службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки». Йому загрожує ув’язнення на строк до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого. Вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу.

Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Купили вдвічі дорожче

Зазначимо, видання "Наші гроші" з'ясувало, що Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Миколаївської міської ради замовило генераторів на 12 мільйонів, задерши ціну найпопулярнішої моделі.

Закупівлю було проведено безпосередньо, без торгів у компанії «Даріоз Опті». Навесні фірма повинна поставити 67 різних дизельних генераторів.

Найбільша частина замовлення посідає 40 дизельних генераторів Walter Stahl PR10000D потужністю 8,5 кВт по 179 тис. грн. На них припадає 7,18 млн. грн., тобто дві третини закупівлі. Хоча в магазинах така модель коштує вдвічі (!) дешевше.