В порту на Азовському морі на окупанти вантажать на судна крадене зерно, – зведення Генштабу ЗСУ

Коментарi:

Інформація на ранок 24 квітня.

Триває 425 доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації.

Напередодні противник завдав одного ракетного та 46 авіаційних ударів. Здійснив 60 обстрілів з РСЗВ. Активно використовує авіацію, застосовуючи крилаті авіаційні бомби в Луганській, Донецькій, Запорізькій та Херсонській областях. Внаслідок чого є загиблі та поранені серед цивільного населення, зруйновано та пошкоджено приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

Основні зусилля противник зосереджує на веденні наступальних дій на Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках – відбито 60 атак. Найзапекліші бої тривають за Бахмут та Мар’їнку.

На Херсонському напрямку противник продовжує вести оборонні дії. Обстріляв Томарине, Одрадокам’янка, Ольгівка, Садове, Кізомис та Херсон. Пошкоджено 25 житлових будинків. Є поранені серед мирних громадян.

Загарбники продовжують грабувати. У Бердянську окупаційна “влада” намагається вивезти вкрадене збіжжя, завантажуючи його на судна.

Окупантам не вистачає медичного персоналу. Для поповнення некомплекту військових лікарів, місцевих працівників медичних закладів Бердянська, які отримали паспорти громадян рф, змушують ставати на військовий облік. У випадку відмови – погрожують їм втратою робочих місць.

Авіація Сил оборони України завдала 14 ударів по районах зосередження окупантів. Також, збито 2 розвідувальних БпЛА типу “Мерлін” та один – “Орлан-10”, а також вісім дронів-камікадзе типу “Ланцет”.

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили три станції радіоелектронної боротьби противника.