Миколаївський наркоман торгував метадоном, який купував в аптеці для свого лікування

Коментарi:

Перебуваючи на метадоновій програмі лікування, миколаївець вирішив підзаробити, збуваючи нарковмісний препарат по 100-150 гривень за пігулку.

Викрили злочинну діяльність цього 37-річного чоловіка детективи слідчого управління обласного главку поліції спільно з співробітниками управління стратегічних розслідувань в Миколаївській області під процесуальним керівництвом обласної прокуратури.

Затримали зловмисника після збуту 40 пігулок метадону, за які він отримав шість тисяч гривень. З дозволу суду правоохоронці провели обшук у будинку зловмисника, вилучили ще 15 таблеток метадону і чотири у подрібненому стані.

Через свою наркотичну залежність миколаївець став учасником наркозамісної програми лікування та за рецептом отримував пігулки метадону. Метадон – синтетичний наркотик опійної групи.Нагадамо, цей препарат використовується в замісній підтримуючій терапії, як засіб для лікування наркоманії.

Його затримали та повідомили йому про підозру за ознаками ч. 2 ст. 307 КК України «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів». Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до десяти років. Зловмиснику суд обрав міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб.

Триває досудове розслідування, повідомили у відділі комунікації поліції Миколаївської області.